Välkommen till Stadsinformation om Slussfors.

Om Slussfors

Slussfors är en småort i Storumans kommun. Slussfors ligger 65 km nordväst om Storuman och 65 km sydost om Tärnaby längs E12. Geografiskt sett är byn delad i tre delar: Nedre byn, Mittibyn och Forsnacken. Genom Nedre byn rinner Gierjesån (Kirjesån, fritt tolkat från sydsamiska "girkie-johke", Stenån) som sedan mynnar ut i Umeälven. Gierjesån har även gett namn till byn, "... den ned till Stor Uma Sjön nedrusande Forssen, som i åtskillige afseenden likan ett Slussvärk, kallas Slussfors"" som det står i ett friskattebrev från länsman Holmström, skrivet 9 juli 1824. Slussfors ligger vid Umeälven, med utsikt över Norra Gardfjällsmassivet i väster och i norr ligger Vindelfjällens naturreservat.

Städer i Västerbotten

AdakAmmarnäsÅmseleÅnäsetÅseleBarseleBastuträskBjörkseleBjurholmBlattnickseleBlåviksjönBolidenBorgafjällBotsmarkBullmarkBureåBurträskBygdeåBygdsiljumByskeDikanäsDoroteaErsmarkFällforsFlarkenFredrikaGargnäsGranöGräsmyrGunnarnHåknäsHällaströmHällnäsHemavanHöglandHolmönHolmsundHörneforsHornmyrJörnKågeKalvträskKlimpfjällKristinebergKusmarkLajksjöbergLångbäckenLatikbergLavsjönLögdeåLövångerLyckseleMalåMalgomajMarsfjällNordmalingNorrforsNorsjöNyåkerObbolaÖrträskÖrvikenRentjärnRisbäckRöbäckRobertsforsRökåRundvikRuskseleSävarSkellefteåSkelleftehamnSlussforsSorseleStenseleStorselebyStorumanSvanavattnetTäfteåTärnabyTavelsjöTvärålundUmeåUrsvikenVännäsVännäsbyVilhelminaVindelgranseleVindelnVormsele

Jobb relaterade till Slussfors.

 Sommarvikarier till omsorgen
Storumans kommun är en stor kommun i Södra Lappland. Här bor cirka 6000 personer, drygt hälften av dessa i tätortsområdena Storuman/Stensele och Tärnaby/Hemavan. Storuman ligger där E45 och E12 korsar varandra. Där passerar också Inlandsbanan och tvärbanan. F...
Läs mer >>
Annonsörer
Skydda dig mot inbrott i Slussfors med DNA märkning / MärkDNA.

Via DNA märkning/MärkDNA kan du märka alla dina saker och se till att tjuven drar sig från att göra inbrott i ditt hem i Slussfors. Köp DNA märkning med hemleverans till Slussfors.

Boka kundvårdsföreläsning i Slussfors.

Med hjälp av ett unikt nätverk av föreläsare kan vi förse dig med utbildningar inom Sälj, kundvård, personalvård etc i Slussfors. Boka din nästa föreläsning i Slussfors hos oss på Föreläsare Sverige.

Webbyrå i Slussfors

Vi på Buy From Internet tänker annorlunda. Vi är ett mycket bättre alternativ än din vanliga webbyrå i Slussfors.

Boka Thaimassage i Kristianstad, Pemika Thaimassage Kristianstad

Boka en skön massage, thaimassage, fotmassage för Kristianstads bästa priser och läge. Ring oss idag på 0790-14 25 90